Malaga airport verwacht miljoenen passagiers deze zomer.

Na een jaar waarin Malaga Airport vaak maar rond de 10% van het normale aantal passagiers mocht verwelkomen ziet het er voor deze zomer beter uit. Voor de komende maanden worden er namelijk miljoenen passagiers verwacht. Tussen Juni en September komen er genoeg vliegtuigen aan om bijna 3,5 miljoen passagiers naar Malaga te vervoeren. Dit betekent nog niet dat ze ook allemaal gaan komen, maar de bezetting van de vliegtuigen neemt de afgelopen weken steeds verder toe. Ook is het aantal bestemmingen uitgebreid in het afgelopen jaar. Op dit moment is het mogelijk om vanuit 32 verschillende landen naar Malaga te vliegen. Voor de Covid-19 crisis waren er dit 31 en tijdens het afgelopen jaar was dit aantal terug gelopen naar 26 landen in Maart 2020.

Het aantal passagier zal de komende maanden nog niet op het pre Covid-19 niveau zijn, maar toch zal het een nodige opsteker opleveren voor de regio. In de maand mei hadden de geopende hotels en andere toeristen verblijven een bezetting percentage van ruim 40%. Op dat moment waren ongeveer de helft van de toeristische verblijven geopend. Dit lagere aantal komt ook voor een groot gedeelte omdat toeristische appartementen het afgelopen jaar aangeboden werden voor verhuur aan bewoners van de regio.

Voor de komende weken zullen de cijfers alleen maar stijgen op het gebied van toerisme. Het aantal passagiers dat deze zomer in de Costa del Sol wordt verwacht is het dubbele van het aantal toeristen dat er vorig jaar was. Het zal nog steeds niet worden zoals de zomer van 2019, maar deze zomer zal voor veel toeristische bedrijven een belangrijk seizoen worden. Op het gebied van werkgelegenheid wordt er verwacht dat 66% van de werknemers in de toeristische sector weer aan het werk is of snel zal beginnen. Er is in ieder geval weer genoeg te beleven in de Costa del Sol. Zo gaan onderneem het Starlight Festival en het Marenostrum Festival gewoon door met hun concerten en optredens.

Wilt u makkelijk en snel op de hoogte blijven van het laatste belangrijke nieuws uit Spanje wordt dan snel lid van onze nieuwe Facebook groep.

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.