Junta de Andalusië wil regels pas versoepelen bij massa vaccinatie.

Elias Bendodo de minister van binnenlandse zaken van de Junta de Andalusië gaf tijdens een bezoek aan Malaga aan dat het nog geen tijd is voor de-escalatie.
Op dit moment nemen het aantal besmettingen en ziekenhuis opnames af, maar het gevaar voor een vierde golf blijft groot.

Om ervoor te zorgen dat deze vierde golf er niet komt wilt de Junta pas gaan versoepelen zodra de massa vaccinatie campagne gestart is. Volgens Bendodo is dit nodig omdat zelfs nu het goed gaat er nog te veel mensen sterven aan Covid-19.
Er liggen op dit moment door Covid-19 nog steeds ruim 2700 mensen in het ziekenhuis in Andalusië waarvan 626 mensen op de intensive care.

De Junta de Andalusië is klaar voor het vaccineren van 500.000 mensen per week. Het is op dit moment wachten op meer vaccinaties zodat er opgeschaald kan worden met vaccineren. Wij staan klaar om 24 uur per dag 7 dagen per week te vaccineren zodra wij de maatregelen kunnen versoepelen en 70% van de bevolking hebben gevaccineerd voor de zomer volgens Bendodo. 

Volg het laatste Spanje Nieuws hier.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on google

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *