Is het Covid-19 vaccin verplicht in Spanje?

Sinds december is Spanje begonnen met vaccineren van haar bevolking.
In eerste instantie is er begonnen op 27 december met het Pfizer-BioNTech Vaccin, daarna kwamen het Moderna en AstraZeneca Vaccin.

Maar hoe zit het nu eigenlijk met de keuze vrijheid? Kan men in Spanje kiezen welk vaccin het krijgt en of het überhaupt gevaccineerd wil worden?

Ja er is een keuze in Spanje. Het is namelijk niet verplicht om je te laten vaccineren. Echter besluit u zich te laten vaccineren dan is er geen keuze welk vaccin u wilt.

De inmiddels vertrokken oud minister Salvador Illa maakte in December namens de Spaanse overheid bekend dat mensen niet verplicht worden zich te vaccineren.
Maar dat er wel registraties worden bijgehouden over het vaccineren. Laat je je niet vaccineren dan kom je op een lijst te staan die Spanje onder meer deelt met zijn Europese bondgenoten. Er kunnen daardoor in eerste instantie beperkingen komen op reizen en andere zaken voor mensen die niet gevaccineerd zijn.

Zo gaf de Spaanse minster van toerisme deze week al aan dat deze zomer alleen inwoners van het Verenigd Koninkrijk welkom zijn die gevaccineerd zijn. Dit zal waarschijnlijk ook voor de andere landen gaan gelden. Spanje is namelijk fel voorstander van een vaccinatie paspoort of certificaat om reizen in de zomer weer mogelijk te maken. 

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on google

15 reacties

 1. Vaccinatie paspoort of certificaat invoeren om daarmee vrijheden te verkrijgen is pure discriminatie en chantage.
  De staat zou aangeklaagd moeten worden om dat discriminatie bij de wet verboden is

 2. Nee, waarom? Er zijn zoveel landen die je niet inkomt als bepaalde injecties niet hebt, gele koorts is een van de bekendste. Nog niet zo lang geleden waren er landen in Europa waar je zonder vaccinatie tegen de Mexicaanse niet inkwam, ik vind het vrij logisch dat als je land voor een groot gedeelte afhankelijk is van toerisme vraagt om een vaccinatie bewijs

  1. Beste Gerardus,

   Waar kan ik de bronnen vinden waarop staat dat je bepaalde landen niet in kan als je niet gevaccineerd bent tegen de gele koorts of Mexicaanse griep? Ik heb daar namelijk nog nooit iets over gehoord of gelezen. Kunt u mij alstublieft helpen bij het vinden van bewijs.

   Alvast bedankt

 3. Vind het goed dat het bekend is wie zich heeft laten vaccineren.
  Door je niet te laten vaccineren ben je toch een risico voor andere mensen

   1. Gisteravond het nieuws niet gezien? Daar word door een expert zelf verteld dat ze nog niet eens weten dat het wel voldoende beschermd want na inenting moet je je nog steeds aan de anderhalve meter regel houden en nog steeds een mondmasker dragen! En…..ze weten niet eens dat als het wel beschermd voor hoe lang dat dan is die bescherming.

 4. Elly het zijn net de gevaccineerden die de grote verspreider zijn! Gerardus vergelijk deze griep aub niet met gele koorts! Ja er zijn doden gevallen maar niet méér dan andere jaren door griep. Het is opgeblazen met een doel.

 5. Als ik me verplicht moet vaccineren blijf ik wel thuis. Ik snap ook de commotie niet van de mensen die gevaccineerd zijn en bang zijn besmet te worden door niet gevaccineerde

 6. Als mensen zich niet willen laten vaccineren is hun persoonlijke keuze. Als landen uitsluitend gevaccineerde wil toelaten dan is dat de keuze van het land. Als je principieel niet wil worden gevaccineerd is dat een keuze maar dan moet je de ook niet zeuren als je door de meerderheid wordt geweerd omdat jij andere ziek kunt maken, dit is hetzelfde als wat bij het roken is gebeurd, daar hoor je ook niemand meer over. Een minderheid kan een meerderheid zijn wil niet opdringen is mijn persoonlijke mening. Andersom kan dit wel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *