0034-604 137 319
info@spanjeemigratie.com

Huisdieren.

Alles over Spanje

Eisen voor emigratie.

Als u gaat emigreren wilt u natuurlijk uw geliefde huisdier meenemen. Niks is dan zo vervelend als u er te laat achter komt dat hier bepaalde voorwaarden aanzitten. Belangrijk is het dan ook ruim van te voren te zorgen dat alle benodigde vaccinaties behaald zijn en uw dier in goede gezondheid is.
De meeste voorkomende huisdieren kunnen via het vliegtuig mee vervoerd worden. Let er hier wel bij op dat niet alle maatschappijen huisdieren toelaten op hun vlucht. Voor hulphonden is dit anders.

Lees hieronder meer informatie over de verplichtingen die gesteld worden aan uw huisdieren voor emigratie en waar u bij transport rekening mee dient te houden.

Uw huisdier dient voor emigratie te voldoen aan de volgende eisen.

  • uw huisdier moet een geldig EU-huisdierenpaspoort bij je hebben.
  • uw huisdier moet een microchip hebben (of een duidelijk leesbare tatoeage hebben van vóór 3 juli 2011).
  • Moet minstens 12 weken oud zijn wanneer hij zijn eerste vaccinatie tegen hondsdolheid krijgt, die moet worden toegediend door een erkende dierenarts. Het vaccin is geldig tot het einde van de door de fabrikant opgegeven periode voor vaccinatiebescherming (houdbaarheid van 1 jaar). Dit is ook het geval voor boostervaccinaties, die worden beschouwd als een eerste vaccinatie als ze niet binnen de geldigheidsperiode worden uitgevoerd. Het dier moet ook duidelijk worden geïdentificeerd door een microchip wanneer de eerste vaccinatie wordt uitgevoerd.
  • Bovendien mag binnenkomst in Spanje niet plaatsvinden tot ten minste 21 dagen na voltooiing van het aanbevolen initiële vaccinatieprotocol.

Vliegen met uw huisdier.

Kleine dieren tot 8 kg kunnen in de cabine worden gelaten als er van tevoren een ticket is geboekt. Ze hebben een geschikte transportkooi nodig, die moet voldoen aan de specificaties van de luchtvaartmaatschappij. U moet de kooi onder de stoel voor u leggen, tussen uw benen. Tijdens de gehele duur van de vlucht, moet u de kooi dichtlaten en andere passagiers niet storen.

Grotere dieren vanaf 8kg worden via het bagageruim vervoert. Dit is een speciaal verwarmd deel dat voorzien is van klimaat- en drukbeheersing. Zo bent u ervan verzekerd dat uw hond of kat zo comfortabel mogelijk reist. Voor de veiligheid van uw huisdier is het belangrijk dat de kennel voldoet aan de wettelijke eisen van IATA (International Air Transport Association). Vraag bij uw dierenwinkel naar meer informatie over de toegestane kennels. Heeft de kennel wieltjes? Zorg voor vertrek dat u de wieltjes demonteert of vastzet, zodat de kennel in het ruim niet gaat rollen.

Als u van plan bent om een ​​veerboot te nemen, bijvoorbeeld naar Mallorca, moet u van tevoren informeren over de regels voor het meenemen van honden. Honden mogen normaal niet in de auto blijven tijdens de overtocht, maar moeten zich in kooien of transportdozen op het dek of op een tussendek buiten het voertuig bevinden. Afhankelijk van de route, het type boot en het bedrijf, is dit ‘dierendek’ mogelijk niet toegankelijk tijdens de tocht.

¨Gevaarlijke¨ honden rassen.

Het bezit en de invoer van zogenaamde ‘gevaarlijke rassen’ in Spanje worden in elke gemeente en autonome gemeenschap anders geregeld. Voor veel van deze dieren is het ook niet mogelijk om ze per vliegtuig te vervoeren. Sommige specifieke hondenrassen zijn verplicht om te allen tijde aan de lijn en een muilkorf te dragen, zoals Pitbull terriërs, Amerikaanse staffordshireterriër, Rottweilers, Argentijnse dog, Fila brasileiro, Tosa-Inu en Akita-Inu-

Honden op Spaanse stranden.

Op officiële stranden in Spanje zijn honden in het hoogseizoen in de zomer ten strengste verboden. Veel Spaanse autonome gemeenschappen hebben echter een aantal delen van het strand aangewezen als gespecialiseerde hondenstranden waar huisdieren welkom zijn. Als je je hond naar het strand wilt brengen, moet je van tevoren weten waar je terecht kan en gerust kunt spelen