Horeca in de Costa del Sol heeft geen last meer van Covid-19 beperkingen.

Gisteren is bekend gemaakt dat vanaf vandaag de gehele Costa del Sol vrij zal zijn van beperkingen op het gebied van openingstijden en capaciteit in de horeca en winkels. Als een van de laatste gebieden in Andalusië is nu ook de Costa del Sol gevrijwaard van deze door de Junta opgelegde Covid-19 regels. Doordat in de regio het aantal besmettingen erg laag is en nog maar weinig mensen in het ziekenhuis liggen kan na 1,5 jaar van beperkingen de horeca weer normaal haar gang gaan. Dit betekent dat steden als Torremolinos, Benahavís, Benálmadena, Casares, Estepona, Fuengirola, Istán, Manilva, Marbella, Mijas, en Ojén nu weer volledig open zijn. Belangrijk is wel om te weten dat de mondkapjesplicht nog steeds geld als u binnen in een openbaar gebouw bent en dat het nog steeds nodig is 1,5 meter afstand te houden indien u geen mondkapje op heeft.

Afgelopen weekend was het voor het eerst dat in Malaga centrum ook de discotheken en clubs weer hun normale openingstijden mochten hebben. Hier waren de beperkingen in de afgelopen week al afgeschaft en was het merkbaar dat de clubs weer terug zijn met hun normale openingstijd. Tot vroeg in de morgen werd en gedanst en gefeest in de clubs waarbij op dit moment wel nog een mondkapje gedragen dient te worden. Afgelopen weekend was het nog niet zo druk als dat het voor de Covid-19 uitbraak vaak was in de clubs, maar het gaat de goede kant op.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt doordat het besmetting cijfer erg laag ligt. Dit wordt onder andere mogelijk gemaakt doordat volgens de woordvoerder van de Junta de Andalusië de regio groep immuniteit heeft bereikt. Op dit moment is 79.3% van de gehele bevolking volledig gevaccineerd en zelfs meer dan 90% van de mensen van 12 jaar en ouder. Op dit moment zijn er ook nog ongeveer 140.000 mensen in Andalusië die nog aan het wachten zijn op hun tweede vaccinatie. Over de laatste 14 dagen gemeten is er ook slechts een besmetting van 29.5 personen per 100.000 inwoners in heel Andalusië. Ook het aantal ziekenhuis opnames is drastisch verlaagd waardoor er op dit moment nog maar 205 mensen in het ziekenhuis liggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.