Het bekende 5* Byblos hotel gaat na renovatie open onder de naam La Zambra.

Het voormalig tophotel in Mijas is jaren dicht geweest en recent overgenomen door nieuwe eigenaren. De huidige eigenaren van het hotel zijn al maanden aan de gang met een complete renovatie en upgrade van het hotel en verwachten in juni 2022 open te gaan. Om het ooit zo bekende hotel terug te brengen in alle oude glorie was er volgens de huidige eigenaren ook een andere naam nodig. Er is voor gekozen om open te gaan onder de naam La Zambra Hotel. Als onderdeel van The Unbound Collection By Hyatt wordt het hotel beheerd door het bedrijf Marugal dat gespecialiseerd is in ontwikkelen, lanceren en beheren van unieke hotels. Het La Zambra Hotel zal het tweede hotel zijn in Andalusië dat onder hun beheer valt.

Afgelopen maandag is er een overeenkomst gesloten tussen het La Zambra Hotel en de gemeente Mijas. Dit zorgt ervoor dat het hotel voor minimaal de helft van al het personeel mensen uit de gemeente Mijas zal aannemen. Met de overeenkomst waar volgens de gemeente Mijas 2 jaar aan is gewerkt wordt er werk gecreëerd voor maximaal 200 inwoners van de gemeente Mijas. De eerste sollicitatie rondes voor management posities binnen het bedrijf zijn ondertussen begonnen en vanaf januari gaat er een bredere vacature lancering volgen. Geïnteresseerde inwoners van Mijas die bij het hotel willen werken kunnen een sollicitatie sturen naar lazambra@mijas.es.

Het hotel dat in juni komend jaar open zal gaan moet een benchmark van luxe worden en Mijas verder op de kaart zetten als een van de interessante toeristische locaties aan de Costa del Sol. Mijas is ondertussen de derde grootste stad van de provincie Malaga en wilt verder groeien in haar toeristisch potentieel. Het La Zambra hotel dat een van de luxere hotels van de Costa del Sol wordt moet hier aan meehelpen. Het hotel gelegen tussen 2 golfbanen zal bestaan uit onder meer 196 kamers, zo’n 2.000 vierkante meter spa, krijgt het complex ook vijf restaurants, drie zwembaden, twee tennisbanen en twee paddel banen.

Eén reactie

 1. Wij hebben de opening meegemaakt van Byblos met MHR Aron en ook de sluiting met MHR Velasques daar tussen was het een groots hotel wat warmte uitstraalde .

  Wij hopen dat Al Zambra de goede ! Periode mag overtreffen !!

  Heel veel succes
  Peter en Maud de Koster
  AVD Louison Bobet 1
  Tel 0031653510008

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.