Grootste afname Covid-19 patiënten in Andalusische ziekenhuizen in 8 weken

Sinds zondag liggen er nog maar 1285 patiënten in het ziekenhuis in Andalusië met Covid-19 klachten. Dit zijn er 99 minder dan de eerste dag van de maand. Dit is de grootste daling van het aantal patiënten sinds 7 maart van dit jaar. In de afgelopen week zagen we een daling van het totaal aantal Covid-19 patiënten dat in het ziekenhuis was opgenomen van 142. In de afgelopen week is het aantal patiënten op de Intensive Care wel opgelopen naar 346, 24 meer dan 1 week geleden. Tijdens het hoogtepunt van de Covid-19 pandemie lagen er in Andalusië 4980 mensen in het ziekenhuis. Dit was tijdens de derde golf op 2 februari 2021. Ook toen was het aantal mensen op de Intensive Care stukken hoger dan nu.

Het aantal besmettingen met Covid-19 blijft ook geleidelijk zakken in de regio. Afgelopen zaterdag werden er in Andalusië nog maar 1356 besmettingen gemeld terwijl er 3026 mensen genezen verklaard werden van Covid-19. Doordat het aantal mensen met vaccinaties in Andalusië snel stijgt is de verwachting dat het aantal besmettingen de komende tijd alleen maar verder blijft dalen. Afgelopen vrijdag had ruim 29% van de bevolking van Andalusië ouder dan 16 jaar al minimaal 1 vaccinatie gehad.

Vanaf mei worden er elke week minimaal 500.000 vaccins gezet in de regio waardoor het aantal gevaccineerde mensen snel zal oplopen en het aantal besmettingen zal blijven dalen. Op dit moment zijn er bijna 3 miljoen vaccins gezet in Andalusië en komt het aantal volledig gevaccineerde mensen in de buurt van de 1 miljoen personen. Ruim 12% van de volledige Andalusische bevolking.

Wilt u makkelijk en snel op de hoogte blijven van het laatste belangrijke nieuws uit Spanje wordt dan snel lid van onze nieuwe Facebook groep.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.