Gevaccineerde kunnen vanaf vandaag naar Spanje reizen zonder PCR test.

Afgelopen zaterdag is in de Spaanse BOE eindelijk duidelijk gemaakt hoe en onder welke voorwaarden gevaccineerde mensen naar Spanje kunnen reizen. Mensen die gevaccineerd zijn met de in de EU goedgekeurde vaccins Pfizer, Moderna, AstraZeneca en Janssen zijn in Spanje welkom. Dit geldt ook voor de in de EU minder bekende Chinese vaccins Sinopharm and Sinovac-Coronavac. Een belangrijke eis is dat de complete vaccinatie is afgerond minimaal 14 dagen voordat men naar Spanje reist. Wordt er gereisd voordat u minstens 14 dagen volledig gevaccineerd bent dan dient u alsnog een PCR test te doen.

Mocht u naar Spanje reizen dan is het belangrijk om te weten dat uw bewijs van vaccinatie of PCR test niet in het Nederlands mag zijn. De bewijzen mogen digitaal en in het originele papier worden aangeleverd zolang deze in ieder geval in het Engels, Duits, Spaans of Frans is. Mocht uw documentatie in een andere taal zijn dan zal deze door een officieel erkend vertaler vertaald moeten worden. Belangrijk om te weten is dat het vaccinatiebewijs van het Nederlandse RIVM niet voldoet aan de door Spanje gestelde eisen. Het gele vaccinatie boekje wordt door Spanje wel geaccepteerd als officieel vaccinatie bewijs. Lees er hier meer over.

Mensen die niet gevaccineerd zijn mogen nog steeds naar Spanje reizen alleen moeten zij kunnen aantonen dat ze niet geïnfecteerd zijn of al besmet zijn geweest met Covid-19 en antistoffen hebben aangemaakt. Deze verplichting geldt voor iedereen van zes jaar en ouder. Spanje heeft recent de geldigheid van de PCR testen aangepast waardoor u niet meer 72 uur voor aankomst getest kunt worden. Op dit moment mag uw PCR test niet ouder zijn dan 48 uur voor aankomst in Spanje.

Wilt u makkelijk en snel op de hoogte blijven van het laatste belangrijke nieuws uit Spanje wordt dan snel lid van onze nieuwe Facebook groep.

https://www.facebook.com/groups/329728721710009

5 reacties

    1. Het online aanmelden en het health controle form (FCS form) invullen om een QR code te bekomen blijft wel verplicht denk ik.

  1. Beste,
    U vergeet te vermelden dat naast de klassieke en dure PCR test ES nu ook de standaard antigeensneltest aanvaard…..

  2. Het resultaat van PCR-test mag bij binnenkomst in Spanje niet ouder zijn dan 48 uur. Dat was 72 uur maar is per 7 juni gewijzigd in 48 uur!

  3. Test pcr 48 u is niet haalbaar als je met de auto reist, resultaat is er niet om Franse grens te passeren en als je vroeger test is het te laat om Spaans grens te passeren, 72 u was ideaal,waarom dit nu toch veranderen net voor de vakantie periode ???

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.