Geen sneltest meer nodig bij reizen van Spanje naar Nederland.

Gisteren heeft de Nederlandse ambassadeur in Spanje, Jan Versteeg, bekend gemaakt dat het vanaf nu voldoende is om een PCR test van niet ouder dan 72 uur te hebben voor reizen per vliegtuig naar Nederland.
Nederland was een van weinige landen die tot nu toe ook nog de verplichting had om een sneltest te doen die niet ouder kon zijn dan 4 uur voordat men het vliegtuig in ging. Deze verplichte sneltest is vervallen en de geldigheid van de PCR test is verruimd van 24 uur naar 72 uur. Hierdoor zal het voor de zomerse vakantie makkelijker zijn om naar Nederland terug te reizen. De sneltest is op dit moment alleen nog nodig op het moment dat u komt uit een land met een zorgwekkende virus variant.

Hoe reizen van Spanje naar België nu gaat ligt er helemaal hoe u gaat reizen.
Gaat u per auto dan dient u sowieso om Frankrijk door te kunnen reizen in het bezit te zijn van een PCR test. Om van Spanje naar België te reizen als inwoner van België is er op dit moment de verplichting u te laten testen bij aankomst in België en in quarantaine te gaan. Als inwoner van bijvoorbeeld Spanje of Nederland die naar België vliegt is er de verplichting om een negatieve PCR test met certificaat te hebben die niet ouder is dan 72 uur voor vertrek naar België. Kinderen jonger dan 6 jaar zijn uitgesloten van deze test verplichting. Voordat u naar België reist moet u ook het Passagier Lokalisatie Formulier invullen. Dit is alleen nodig voor iedereen van 16 jaar en ouder. Kinderen onder de 16 worden geregistreerd op het formulier van de ouders. Dit document mag bij aankomst in België niet ouder zijn dan 48 uur. Het Pasagier Lokalisatie Formulier vind u hier. De dagelijkste up to date informatie over reizen naar België vind u hier.

Reizen naar Nederland vanuit Spanje.
Er is meer dan een verschil met testen tussen Nederland en België. Mocht u naar Nederland reizen dan dient u een negatieve PCR test met certificaat bij te hebben die niet ouder is dan 72 uur bij aankomst in Nederland. Voor uw reis bent u verplicht een gezondheidsverklaring in te vullen deze dient u te laten zien bij het boarden van het vliegtuig. Ook voor reizen per auto is er de verplichting van de PCR test en de gezondheidsverklaring. Voor Nederland geldt de test verplichting en het gezondheid formulier voor iedereen van 13 jaar en ouder. Informatie over reizen naar Nederland vindt u hier.

Dit artikel is geschreven op 3 juni en geld alleen als informatie. Controleer voordat u gaat reizen altijd zelf de laatste updates bij de juiste instanties.

Wilt u makkelijk en snel op de hoogte blijven van het laatste belangrijke nieuws uit Spanje wordt dan snel lid van onze nieuwe Facebook groep.

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.