Geen Covid-19 hulp van EU zonder hervormingen.

eu steun covid hervormingen

De Europese Unie stelt hervormings- voorwaarden aan het EU steun pakket van 150 Miljard. Deze voorwaarden worden niet alleen aan Spanje gesteld maar aan meer landen die gebruik willen maken van het steunpakket.
Onderdeel van de hervormingen zouden het arbeidsrecht en het openbaar bestuur moeten zijn.

Margaritis Schinas vice-voorzitter van de commissie die over het steunpakket gaat geeft aan dat niemand zomaar 27 cheques gaat tekenen zonder daar voorwaarden aan vast te hangen. Volgens haar kan er geen steun zijn zonder hervormingen. En is het volgens haar niet alleen een uitdaging voor Spanje om uit de crisis te komen maar voor de hele EU om Spanje uit deze crisis te halen. Zij wordt in haar hervormings-eisen gesteund door onder meer de Spaanse oude premier Felipe Gonzalez en oud minister Miguel Arias Canete.

De Spaanse overheid is op dit moment druk bezig een erg ambitieus hervormings- plan uit te werken. Dit plan voorziet in terugbetaling van de Covid-19 lening tot 2058. Spanje zou zo aan de vooravond van een grote hervormingsperiode kunnen staan en aanspraak willen maken op een alles veranderend investering pakket.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on google

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *