Fuengirola is de snelst groeiende stad van de Costa del Sol.

In 2020 was het inwoners aantal van Fuengirola voor het eerst meer dan 80.000. Daarmee is het na Malaga, Marbella en Mijas de grootste stad aan de Costa del Sol.

Volgens de burgemeester van Fuengirola Ana Mula zijn er begin 2021 82.837 inwoners van Fuengirola. Met een toename van 3.15% is het de grootste toename in de regio.
De burgemeest geeft dan ook aan veel mensen tegenwoordig kiezen voor Fuengirola vanwege de vele uitstekende faciliteiten zoals, directe aansluiting op het vliegveld via de trein en bussen, goede shopping faciliteiten en ondermeer de strategische ligging tussen Malaga en Marbella.

Daarnaast ziet ook de toekomst er erg positief uit in Fuengirola met ondermeer de herontwikkeling van de haven en renovatie van de versmarkt. Dit zorgt voor nog meer en betere faciliteiten en een nog diverser aanbod van producten en diensten.
Na jaren waarin Fuengirola bekend stond als een oude toeristen stad heeft het zichzelf opnieuw uitgevonden en wordt het de komende jaar de ster van de Costa del Sol.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on google

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *