Forbes roept Malaga uit als een van de beste steden om te wonen in Europa.

Het beroemde en gerespecteerde Amerikaanse tijdschrift Forbes heeft de Spaanse stad Malaga uitgeroepen als een van de beste locaties om te wonen in Europa. Door de grote diversiteit die de stad te bieden heeft op het gebied van vrije tijd besteding en het zeer diverse culturele aanbod combinatie met het prettige klimaat en de kwaliteit van de stranden maakt het een ideale plaats om te leven. De Zuid-Spaanse stad staat op een lijst van 20 Europese regio´s en steden die volgens Forbes het beste zijn om te wonen, werken en te investeren. Dit laatste komt volgens het Amerikaanse zaken tijdschrift onder meer door de goede toeristische ontwikkeling die de regio doormaakt in de laatste jaren. Malaga heeft in Spanje een van de hoogste percentages in toeristische groei meegemaakt de laatste jaren.

“Het wordt vooral geassocieerd met de zon en het strand, maar de stad is veel meer dan dat.” Zo omschrijft Forbes de stad Malaga. Zo heeft de stad volgens zichzelf” de hoogste concentratie musea per vierkante kilometer in Europa¨, evenals een hoge levenskwaliteit, veiligheid, cultuur, goede gezondheidsdiensten en bijna het hele jaar door zon”. Dit zorgde ervoor dat de organisatie van The Best European Destinations ervoor koos om Malaga op te nemen in de top 10 Europese steden. In de lijst zijn nog 2 andere Spaanse steden opgenomen namelijk Madrid en San Sebastian, maar ook onder meer Wenen, Toscane, de Azoren en Elzas.

De organisatie van de wedstrijd beschreef de nominatie van Malaga als volgt: Malaga is ideaal voor gezinnen en ook zeer geschikt voor alleenstaanden of koppels, evenals voor gepensioneerden die een actief, cultureel rijk en levendig pensioen willen leiden» en benadrukt ook de getalenteerde integrator: »Open-minded en tolerant, het trekt ook homoseksuele expats aan «.

Onderwijs is ook een van de sterke punten van de stad, volgens deze ranglijst, die de verscheidenheid aan centra die het samenbrengt, zowel openbaar als privé, en natuurlijk het potentieel benadrukt: “Malaga is een van de Spaanse bestemmingen met de hoogste groei in toerisme”, 

Wilt u makkelijk en snel op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit Spanje wordt dan snel lid van onze Facebook groep.

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.