Feria in Malaga gaat definitief niet door.

De Feria van Malaga gaat voor het 2de jaar op rij niet door. Normaal wordt de Feria gehouden in Augustus en is het een spektakel waar heel Malaga en omstreken een week van geniet. Dit jaar was het eerst het plan om de Feria gewoon in Augustus door te laten gaan. Door de verslechterde situatie rond Covid-19 was het eerst de bedoeling om de Feria één maand te vertragen naar september. Dit plan is nu ook definitief geannuleerd waardoor er door de burgemeester van Malaga besloten is de Feria dit jaar niet door te laten gaan.

De Burgemeester van Malaga,  Francisco de la Torre, gaf aan dat hij wel gaat kijken of er mogelijkheden zijn om activiteiten voor senioren te creëren en muziek optredens te voorzien gedurende de zomer.
Doordat veel ondernemers nu al 1,5 jaar niet hun werk kunnen doen is de Junta de Andalusië bezig om te kijken of ze de getroffen mensen kunnen helpen aan ander ¨tijdelijk¨werk. Hierbij wordt gedacht aan kermis exploitanten, Markt kraam houders en artiesten.

De Covid-19 cijfers in Andalusië en Spanje zijn de laatste weken erg opgelopen. Net zoals in Nederland is het grootste gedeelte van de besmette mensen jonger dan 30 jaar. In deze leeftijdsgroep zijn nog de minste mensen gevaccineerd en op dit moment de meeste besmettingen. In Andalusië is op dit moment bijna 63% van de bevolking ouder dan 16 jaar volledig gevaccineerd en 74% van deze groep is minimaal 1 keer gevaccineerd. Op dit moment liggen er in Andalusië 858 mensen in het ziekenhuis door een Covid-19 besmetting. Dit valt in het niets met de ruim 5000 die begin februari nog in het ziekenhuis lagen door eenzelfde besmetting.

Wilt u makkelijk en snel op de hoogte blijven van het laatste belangrijke nieuws uit Spanje wordt dan snel lid van onze nieuwe Facebook groep.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.