Februari was de dodelijkste maand tot nu toe maar de cijfers bieden hoop.

Februari werd met 395 doden afgesloten als de dodelijkste maand sinds de start van de Covid-19 pandemie. Nog niet eerder lieten zoveel mensen het leven als gevolg van een besmetting met Covid-19. Het totaal aantal doden in Malaga komt daardoor uit op 1399. Februari was alleen al verantwoordelijk voor meer dan 25% van het totaal aantal overledenen.

Het goede nieuws is dat het aantal besmettingen en daardoor uiteindelijk ook het aantal doden snel afneemt. Op dit moment bevinden zich in Malaga nog 377 mensen in het ziekenhuis met een Covid-19 besmetting. Dit is het laagste aantal sinds 13 januari.

In heel Andalusië is het aantal besmettingen flink gezakt. Afgelopen week is er niet een dag geweest met meer dan 1500 besmettingen. Ook het aantal ziekenhuis opnames per dag is sinds na 23 februari niet meer boven de 200 geweest. Op 23 februari werden nog 219 mensen in het ziekenhuis opgenomen terwijl dit gisteren slechts 53 mensen waren. De derde golf is tot nu toe de dodelijkste gebleken tijdens deze Covid-19 pandemie. Het goede nieuws is dat deze derde golf nu bijna verslagen is en doordat het aantal gevaccineerde personen dagelijks oploopt hoopt de Junta een vierde grote golf te kunnen voorkomen.  

Meer Spanje nieuws leest u hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.