Fase 1 vaccinatie in Spanje bijna afgerond.

covid nurse

De eerste fase van het vaccinatie proces in Spanje is bijna afgerond.
Bijna alle bewoners van verpleegtehuizen en zorgmedewerkers hebben al de tweede vaccinatie gehad.

Nu is het laatste onderdeel van fase 1 gestart.
Het vaccineren van 380.000 mensen die afhankelijk zijn van dagelijkse zorg maar niet in verpleeghuizen wonen. In de Canarische Eilanden, Murcia en Navarra is hier al mee begonnen, De verwachting is dat alle andere autonome regio’s hier voor komende maandag mee beginnen.

De verschillende groepen die in fase 1 gevaccineerd worden overlappen elkaar in het proces om ervoor te zorgen dat het vaccineren zo snel mogelijk gaat. Nu wordt er getracht de laatste groep van fase 1 samen te laten lopen met de eerste groep van fase 2.

De eerste groep van fase 2 (80 plussers) bestuit uit 2.8 miljoen mensen en is verantwoordelijk voor 60% van de Covid-19 sterfgevallen.
In Januari van dit jaar overleden wekelijks meer dan 1300 mensen die ouder zijn dan 80 jaar aan Covid-19.

Fernando Simon gaf in een interview aan al de verschillen te zien dat er minder Covid-19 uitbraken zijn in verzorgingstehuizen. Tevens wordt er op dit moment duidelijker dat er in zorgtehuizen veel minder nieuwe besmettingen zijn onder 65 plussers dan onder mensen die niet in tehuizen wonen. Eerst was dit nog omgekeerd.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on google

6 reacties

  1. Ik wil niet gevaccineerd worden. Ik beroep mij op mijn vrijheid om over mijn eigen lichaam te beschikken en te beslissen. Ik wil een keuze hebben als het moet. Dan alleen het Jansen vaccin.

  2. Ben 70 jaar vrouw met COPD wil zo graag weten wanneer ik aan de beurt ben ik woon in guardemar del segura en hoe ik het te horen krijg ben resident en heb een sip kaart.bvd Anneke Visser

  3. Ik vind dat Spanje dat goed doet betreft snelheid en organisatie bij hun vaccinatieprogramma.
    Hopelijk worden ze nu niet afgeremd door tekort aan vaccin.
    Nu naar de volgende groep van vaccinaties bij de 80+.
    ♥️♥️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *