EU maakt haast met plannen voor vaccinatie paspoort.

Op 17 maart presenteert de EU haar plannen voor een soort van vaccinatie paspoort. Dit paspoort zal reizen binnen de EU mogelijk maken voor de zomer vakanties beginnen.
Hoe het paspoort precies gaat werken en er komt uit te zien is nog niet bekend.
Volgens commissievoorzitter Ursula von der Leyen moet men met het paspoort kunnen aantonen gevaccineerd te zijn of door genezing van Covid-19 antistoffen te hebben aangemaakt.

Zuidelijke EU leden zoals ondermeer Spanje, Malta en Griekenland hebben de laatste weken aangedrongen op zo een paspoort. Dit omdat het toeristische zomer seizoen gezien wordt als een belangrijke factor om de economie weer op gang te brengen.

Nederland en andere EU landen staan niet onwelwillend tegenover het voorstel maar willen wel duidelijkheid hebben over de voorwaarden. Belangrijk is dat mensen zonder vaccinatie niet zomaar buitengesloten mogen worden van reizen. Diverse belangenverenigingen maken zich zorgen over de privacy.
Volgens von der Leyen moeten er snel beslissingen genomen worden omdat de voorbereidingen ongeveer 3 maanden duren.

3 reacties

 1. Ik sta volledig achter het idee van zo’n pas, maar wat met de mensen die nog niet ingeënt zijn.
  Ik wil liever vandaag dan morgen ingeënt worden, maar zoals België werkt als slakken zie ik dit nog niet goed komen voor het groot verlof. Dit is niet onze schuld, en worden wij dan verboden te reizen omdat we geen paspoort kunnen voorleggen?
  Mijn man behoort tot een oudere leeftijdscategorie en zal wellicht wel al ingeënt zijn, gaan we dan gescheiden op reis of wat?
  Waarom konden ze nu niet werken, zoals meteen kiesbrief, per gezin

 2. Wij laten ons zeker niet vaccineren.
  Die vrijheid hebben we.
  Zonder hier over in discussie te gaan.
  Wij hebben recht om met ons gewone paspoort door Europa te reizen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.