Eerste Europese drugs onderzeeër aangetroffen in Malaga.

In een loods op een industrieterrein van Malaga is de eerste Europese onderzeeër gevonden die speciaal gemaakt is voor drugs transport.
De 9 meter lange en 3 meter brede onderzeeër was zo goed als klaar voor gebruik en zou plaats bieden aan twee ton drugs.
Er zijn bij deze operatie 50 mensen aangehouden, diverse cocaïne laboratoria ontmanteld en meer dan drie ton aan cocaïne in beslag genomen.

Voor zover bekend is dit de eerste in Europa gemaakte onderzeeër voor drugs transport. Er is wel al eerder in Spanje een onderzeeër gevonden maar deze was afkomstig uit Colombia. In 2019 werd namelijk in de haven van Aldán in Galicië een 20 meter grote onderzeeër aangetroffen die volgeladen was met drie ton aan cocaïne.

De huidige gevonden onderzeeër was waarschijnlijk bedoeld voor transport van hash en cocaïne uit Marokko. De 9 meter lange onderzeeër was 3 meter diep en 3 meter breed. Deze boot was zo gebouwd dat hij vlak onder het wateroppervlakte kon varen en daardoor minder zichtbaar zou zijn voor de politie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.