Definitief: vanaf zaterdag geen mondkapjes meer in de buitenlucht.

Wat afgelopen week al werd aangekondigd door de Spaanse premier Sanchez is gisteren inderdaad doorgevoerd. Gisteren heeft de Spaanse overheid namelijk definitief goedkeuring gegeven aan de afschaffing van het dragen van mondkapjes in de buitenlucht. Tot nu toe was het te allen tijde verplicht in Spanje een mondkapje te dragen zelfs als de veilige afstand van 1,5 meter gehouden werd. Vanaf komende zaterdag 26-06 is het niet langer meer verplicht in Spanje om het mondkapje te dragen in de buitenlucht zolang er een veilige afstand gehouden kan worden van 1.5 meter. Wel wordt het nog steeds verplicht om een mondkapje te dragen zolang u in overdekte publieke ruimtes bent zoals winkels, bioscopen en openbaar vervoer.

Het is nog steeds verplicht om een mondkapje bij u te hebben. In het geval u onderverwachts ergens naar binnen moet of bij een drukke locatie komt dan bent u namelijk verplicht een mondkapje te dragen.
Verder dient er ten alle tijde een mondkapje gedragen te worden als u winkelt, het openbaar vervoer gebruikt, geen 1,5 meter afstand kan houden en bijvoorbeeld de verkleedfaciliteiten bij zwembaden gebruikt. Zit u bijvoorbeeld op het terras dan hoeft u net zoals eerder geen mondkapje op maar gaat u naar binnen om te bestellen dan weer wel.
De website El Pais heeft hier een handig overzicht van.

Er zijn enkele uitzonderingen voor het gebruik van mondkapjes maar die zijn vooral gericht op verzorgingstehuizen.
Zo mogen in huizen waar 80% van de bewoners is gevaccineerd het mondkapje ook binnen afblijven. Voor het persooneel dat er werkzaam is geld dit niet.
Verder zijn er bijna geen uitzonderingen op de regel en zal er binnen ten alle tijden een masker gedragen moeten worden. De nieuwe aangepaste wet heeft geen permanent karakter en kan indien de Covid-19 pandemie verslechter weer worden terug gedraaid.

Wilt u makkelijk en snel op de hoogte blijven van het laatste belangrijke nieuws uit Spanje wordt dan snel lid van onze nieuwe Facebook groep.

Eén reactie

  1. Zit nu in Andalucie bij fam zou graag maandag 5 juli terugvliegen wat moet ik allemaal doen daar voor behalve een ticket boeken wij zijn al ouderen mensen 75 en 77 jaar .?????

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.