De Marbella editie van de 4 daagse is gisteren voor de 10de keer gestart.

Sinds jaren geleden voor het eerst een wandel 4-daagse georganiseerd werd in Marbella is gisteren voor de jubileumeditie het startschot gegeven. Gisteren zijn namelijk voor de 10de keer deelnemers gestart om in de regio van Marbella 4 dagen te wandelen op prachtige routes door de natuur, de stad en langs de stranden. Er is voor ieder wat wils en ook op het gebied van de afstanden is er genoeg te kiezen. Elke deelnemer kan namelijk kiezen tussen 3 afstanden. 10, 20 en 30 kilometer per dag kan er gewandeld worden in de prachtige omgeving van Marbella onder de begeleiding van een prachtig zonnetje. De maand Oktober is in Marbella namelijk geweldig om te wandelen doordat het nooit te warm maar zeker ook niet te koud zal zijn.

Voor de 10de editie zijn er gisteren 1950 wandelaars vertrokken van het Plaza del Mar. Het Plaza del Mar speelt tijdens de wandel 4-daagse een zeer centrale rol. Hier vandaan starten de routes en ook hier wordt op het einde van de wandel dag gezellig gefeest en genoten van de behaalde successen. Dit jaar starten er naast de grote groep Nederlandse wandelaars ook steeds meer wandelaars uit andere landen als Spanje en Nederland. Dit is onder meer te danken aan de registratie bij de International Marching League (IML). Hierdoor staan er dit jaar ook wandelaars uit Japan, Australië en de VS aan de start. Op het einde van de 4 dagen wandelen worden de deelnemers binnen gebracht via de Via Gladiola waar zij volgens Romeins gebruik een Gladiool uitgereikt krijgen om hun overwinning te vieren.

De wandelvierdaagse wordt op het afgelopen jaar na voor een groot gedeelte begeleid en georganiseerd door een grote groep van ongeveer 50 vrijwilligers. Deze vrijwilligers zorgen er onder meer voor dat de routes gecontroleerd worden, er checkpoints zijn op de routes, maar ok dat er medische verzorging geboden wordt aan de wandelaars die het nodig hebben. Ook zorgen zij er voor dat dit evenement helemaal Covid-19 proof is. Zo moet er in de ochtend in de startrij een mondkapje gedragen worden, maar eenmaal aan de wandel (op afstand) dan kan deze weer af. Zo biedt de organisatie ook de mogelijkheid tot het uitvoeren van een sneltest in geval van symptomen om ervoor te zorgen dat het een veilig en gezellig evenement wordt vol met leuke wandelingen en gezellige feesten.

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.