De Junta de Andalusië verwacht in april met het Janssen vaccin te beginnen.

De Junta de Andalusië heeft bekend gemaakt dat het per april verwacht te beginnen met het Janssen vaccin. Vicepremier en minister van onder meer toerisme voor de Junta de Andalusië Juan Marin heeft dat bekend gemaakt.
Marin maakte verder bekend te hopen dat er vanaf april 500.000 vaccins per week beschikbaar zijn voor Andalusië.
Het Janssen vaccin van pharmeceut Johnson & Johnson werd in de afgelopen week goedgekeurd door de WHO, de EU en de Spaanse overheid.

Eerder werd bekend gemaakt dat Spanje in april 4.8 miljoen dosissen van het Janssen vaccin verwacht en ongeveer 6.8 miljoen van de andere 3 goedgekeurde vaccins. Echter is het niet bekend of dit aantal ook gehaald gaat worden. Mocht dit wel gaan lukken betekend dit dat er in april 8.2 miljoen inwoners volledig  gevaccineerd kunnen worden. Op het moment van schrijven zijn 1.9 miljoen mensen in Spanje volledig gevaccineerd en nog eens 2 miljoen mensen zijn al 1 keer gevaccineerd.

Spanje hervat vanaf komende woensdag het vaccineren met het AstraZeneca. Na onderzoek vinden de Spaanse en de EU-onderzoekers het vaccin veilig genoeg voor gebruik. Spanje heeft op dit moment een vaccin voorraad van ongeveer 1.7 miljoen dosissen en hoopt met de te ontvangen dosissen 70% van de volwassenen in de zomer gevaccineerd te hebben.

2 reacties

  1. Ik heb in januari COVID gehad
    Test elke week bij mijzelf en blijkt vol antistoffen te bezitten. Kan ik dan een Spaans COVID reisdocument krijgen. Ik ben een non-resident wel in bezit van een NIE nummer

    1. Beste Geert.
      Op dit moment is dit nog onduidelijk omdat er nog geen reis document is. U kunt sowieso na afname van een negatieve PCR test met het bijbehorende certificaat gewoon naar Spanje reizen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.