De Costa del Sol verwacht een warmere zomer als normaal.

De directeur van het metreologisch instituut van Malaga, José María Sánchez-Laulhe, verwacht dit jaar een warmere zomer dan normaal. Het is natuurlijk geen nieuws dat het in Malaga in de zomer warm is, maar sinds het jaar 2000 wordt het elke zomer warmer. Ook voor dit jaar wordt er verwacht dat de gemiddelde temperatuur 1 graad hoger zal zijn als het historisch gemiddelde. 2020 is de boeken in gegaan als het 4de warmste jaar sinds de start van de meting in Malaga. De temperaturen werden gemeten bij Malaga Airport. Van dit jaar wordt verwacht dat het minimaal in de buurt komt van de warme zomer van afgelopen jaar en misschien nog wel warmer wordt.

Een grote factor in het oplopen van de temperatuur in Malaga is de windrichting. In de regio komt de wind meestal uit het oosten vanaf de zee. Deze vind is over het algemeen koeler wat er voor zorgt dat de temperatuur niet te hoog oploopt. Komt de wind echter uit het westen over land dan is de wind over het algemeen warmer en lopen de temperaturen als snel op.

Het komt dan ook niet als een verrassing dat als er geen veranderingen optreden in de komende jaren het zuiden van Spanje steeds droger en droger gaat worden. Het risico hierbij is dat als gevolg van klimaat verandering delen van Andalusië tegen het einde van de eeuw kunnen veranderen in een woestijn. Dit jaar is er tot nu toe in de regio minder regen gevallen als gemiddeld wat weer zorgt voor droogte.

Wilt u makkelijk en snel op de hoogte blijven van het laatste belangrijke nieuws uit Spanje wordt dan snel lid van onze nieuwe Facebook groep.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.