Covid-19 besmettingen dalen weer in Andalusië.

Na weken van toename van het aantal Covid-19 besmettingen zijn de cijfers de laatste dagen weer aan het dalen. Op dit moment is Andalusië de regio in Spanje met het hoogste gemiddelde aantal besmettingen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. De Zuid-Spaanse regio te maken met 184.75 besmettingen per 100.000 over de laatste 14 dagen. Er zijn in Andalusië afgelopen maandag 1315 nieuwe besmettingen gemeld over de zondag en maandag. Dit zijn er bijna 300 minder dan de 1600 besmettingen van afgelopen week maandag en ruim 200 minder dan afgelopen donderdag. Van de 785 dorpen en steden in Andalusië zijn er 276 die in de afgelopen 14 dagen geen enkele besmetting hebben gehad.

Andalusië doet er alles aan om de aantallen besmettingen omlaag te krijgen zo is afgelopen week een nieuw record aantal vaccinaties gezet in de regio. Ruim 658.000 inwoners van Andalusië hebben afgelopen week hun vaccinatie gekregen waardoor het totaal uitkomt op bijna 5.9 miljoen vaccinaties. Ruim 2.2 miljoen inwoners van Andalusië zijn ondertussen volledig gevaccineerd wat bijna 32% van de volledige Andalusische bevolking ouder dan 16 is. Ondertussen heeft Andalusië 97.05% van het aantal ontvangen vaccins gebruikt.

Wilt u weten wat dit betekent voor uw reis naar of van Spanje dan kunt u dit overzichtelijk nakijken via de site van uw overheid. Voor de Belgische informatie klikt u hier.
Voor de Nederlandse informatie klikt u hier.
Om naar Spanje te mogen reizen moet u in ieder geval voldoen aan het volgende:
Vanaf 7 juni 2021 verandert de Spaanse overheid de inreisvoorwaarden voor reizigers naar Spanje. Alle reizigers uit Nederland (met elk vervoermiddel) van 12 jaar of ouder moeten een negatieve PCR-test of een negatieve antigeen sneltest laten zien die binnen 48 uur voor aankomst is afgenomen. Dit was 72 uur! Ook kunnen reizigers inreizen met een officieel vaccinatiebewijs of met een medische verklaring na herstel van COVID-19. Voor alle documenten geldt dat deze in het Spaans, Engels, Frans of Duits moeten zijn.
Hier kunt u alle voorwaarden nalezen die gesteld zijn aan het inreizen naar Spanje.

Wilt u makkelijk en snel op de hoogte blijven van het laatste belangrijke nieuws uit Spanje wordt dan snel lid van onze nieuwe Facebook groep.

Eén reactie

  1. hoe en waar kunnen we bewijs van vacinatie bekomen papieren versy die in de verschilende talen is wij willen naar spanje en zijn tegen die tijd met twee voledig vacineert

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.