Costa del Sol verwijderd rioolbuizen en toegangspunten van de stranden.

De Junta de Andalusië gaat opdracht gegeven om tussen Torremolinos en Manilva alle riool leidingen, toegangspunten en pompstations die op het strand zijn te verwijderen. De ruim 80 kilometer aan leiding, 800 toegangspunten en 50 pompstations zijn niet alleen na tientallen jaren van gebruik aan vernieuwing toe maar bevinden zich vaak op de stranden.

Het project dat in Marbella begonnen is door waterbedrijf Acosol wordt door de Junta gesteund en nu verder uitgebreid. Voor dit project is ook de financiële en logistieke steun van de Spaanse overheid gevraagd. Het project zal in totaal ongeveer €300 miljoen gaan kosten en lange tijd duren door de complexe situatie aan de kust. Doordat een groot deel van de grond langs het strand bebouwd is wordt er per gebied gekeken waar de leidingen naar toe verplaatst wordt. Op dit moment wordt er gekeken naar de mogelijkheid om zoveel mogelijk van de leidingen te laten lopen onder de A7/N340.

In Marbella zijn de eerste leidingen, toegangspunten en het eerste pomphuis al vervangen. Dit is gedaan door Acosol die ook adviseert bij het opstellen van de voorlopige plannen. Acosol is in het gebied tussen Benalmadena en Manilva verantwoordelijk voor het onderhoud en kent de situatie daardoor erg goed. Torremolinos hoort bij Malaga en daardoor kent Acosol dit gebied minder goed. Op dit moment wordt er gewerkt aan een aanbestedingstraject welke over 1 jaar uiterlijk klaar moet zijn. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.