Costa del Sol is niet langer hoog risico gebied voor Covid-19 besmettingen.

Met het aantal besmettingen dat gemiddeld onder de 150 besmettingen per 100.000 personen is heeft de Costal del Sol het hoog risico niveau verlaten. De provincie Malaga waar de Costa del Sol deel van uitmaakt had gisteren een gemiddeld besmetting cijfer per 100.000 inwoners van 137.7. Dit betekent dat Malaga niet meer in de hoog risico groep zit. Deze is namelijk vanaf 150 besmettingen per 100.000 inwoners.
Het is op dit moment dan ook de hoop dat er deze week in de vergadering van het college van experts wordt besloten om meer versoepelingen mogelijk te maken in de regio waardoor onder meer ruimere openingstijden van bedrijven en reizen buiten de provincie mogelijk gemaakt kan worden.

Het is in ieder geval een goede zaak voor de Costa del Sol dat het aantal besmettingen zo laag is in vergelijking met andere delen van Spanje. Zo heeft Andalusië gemiddeld nog 240.35 besmettingen per 100.000 inwoners. Hierdoor is Andalusië in zijn geheel nog een hoog risico gebied, maar vormt de Costa del Sol hier een positieve uitzondering op. Malaga heeft namelijk het laagste aantal besmettingen van heel Andalusië
Met de op hande zijnde versoepelingen op het gebied van reizen in veel Europese landen is het een belangrijk gegeven dat de regio een vrij laag gemiddelde heeft. Hierdoor is de kans groter dat de Costa del Sol op de lijst met veilige reis gebieden komt te staan.

Fernando Simon gaf gisteren al aan het licht aan het einde van de tunnel te kunnen zien. Door onder meer het goed op gang komen van de vaccinatie campagne, het goede gedrag van de bevolking en het tot stand komen van het Europees reis paspoort verwacht Simon dan ook een goede zomer mogelijk te kunnen maken voor de toeristen en de vele bedrijven in de toeristische sector. Andalusië bijvoorbeeld heeft op dit moment 2.5 miljoen vaccinaties gezet waardoor al 700.000 mensen volledig zijn gevaccineerd en ruim 1.1 miljoen al hun eerste vaccinatie hebben gehad. Met een vaccinatie percentage van 99.1% van het aantal ontvangen vaccins staat Andalusië in de top 2 van Spanje. De komende weken komen er alleen maar meer vaccins aan in Andalusië waardoor het nog steeds mogelijk is om 70% van de volwassen bevolking gevaccineerd te hebben deze zomer.

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.