Carnaval in Andalusië.

Carnaval in Andalusië is een culturele, maar ook een toeristische belevenis van de gemeenschap. Voor de vasten en heilige week barsten de meeste steden in heel Spanje uit in levendige vieringen.

Helaas zijn dit jaar door de Covid-19-pandemie alle feesten afgelast. Toch hier wat informatie over hoe carnaval normaal gevierd wordt in Andalusië. De beste plaatsen om van dit feestje te genieten zijn:

Cadiz: Cadiz is de plaats waar carnaval het populairst is, een evenement met lokale en internationale toeristische interesse. Het belangrijkste kenmerk is humor, Door sarcasme laten de mensen op straat de urgente problemen van de dag zien. De straten van Cadiz veranderen in een feestje. De gevarieerde en grappige kostuums, beschilderde gezichten en natuurlijk de bekende chirigotas van Cadiz. In het centrum van Cadiz is het Gran Teatro Falla waar de wedstrijd van groepen plaats vindt.

Malaga: Malaga zal je niet teleurstellen, het is een kleurvol en heel multicultureel carnaval met activiteiten voor iedereen. Malage presenteert in het Cervantes Theater de wedstrijd van groepen waar diverse delen van de stad samen komen. Door de week heen treden allerlei groepen op in de straten van de stad. Op het einde van het carnaval verbranden ze een groot beeld van een ansjovis op het strand van La Malagueta Beach om het einde van carnaval te vieren.

Antequera: Antequera, de historische stad loopt niet ver achter wanneer het gaat om carnaval vieren. Hier worden de maskers nog met de hand gemaakt door de bewoners van Antequera. En ook hier zijn er verschillende wedstrijden in het Torcal Muncipal Theater.

Alozaina: Het carnaval in Alozaina staat hier ook wel bekend als bloemcarnaval. Een traditie sinds de 15de eeuw wanneer de bewoners deelnemen in een vriendelijk bloem gevecht. Maar geen zorgen als bezoeker mag je ook met bloem gooien. Tijdens deze carnaval worden er typische gerechten van deze plek in de Sierra De Las Nieves regio gemaakt en gedeeld.

Sevilla: Sevilla het Fuentes de Andalusië carnaval en zijn speciaal ontworpen kostuums worden zo gemaakt dat je niet herkenbaar bent. Ze noemen dit kostuum La Mascara. De keuze van de koningin van carnaval is een belangrijk moment. In de Plaza de San Francisco verzamelt een menigte voor het spectaculaire optreden van de beste groepen van de Gaditano Carnaval.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on google

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *