Bij de gehele Costa del Sol sluit haar stranden tijdens San Juan.

Nadat eerder Malaga stad al bekend had gemaakt dat ze komende week tijdens Noche de San Juan haar stranden gaat sluiten zijn er ondertussen meer gemeenten gevolgd. Dit heeft ervoor gezorgd dat nu bijna de gehele kust in de avond van San Juan gesloten is. De viering van San Juan is altijd op de 24ste juni, maar de festiviteiten beginnen altijd de avond van de 23ste. De avond van San Juan wordt het ook wel genoemd waarbij mensen samen komen om het begin van de zomer te vieren en zich beschermen tegen slechte geesten en nieuwe wensen maken voor het komende jaar. Dit doen ze meestal met vrienden en familie en als het kan op het strand met kampvuren, muziek en veel alcohol en eten. Een van de tradities is over en door het vuur te springen om slechte geesten te verbranden en daarna zich schoon te spoelen met een duik in de zee.

Ondertussen hebben naast Malaga ook Torremolinos, Benalmadena, Fuengirola, Mijas en Marbella de stranden gesloten in de avond.
Torremolinos heeft haar stranden gesloten van de 23ste om 22.00 tot 09.00 op de 24ste.
Fuengirola en Mijas hebben haar stranden gesloten van 22.00 op de 23ste tot 08.00 de volgende dag.
Benalmadena heeft wel bekend gemaakt dat de stranden gesloten gaan worden, maar de gemeente heeft  nog niet bekend gemaakt vanaf hoe laat dit gaat gebeuren.
In Marbella is er nog geen aankondiging geweest over het sluiten van de stranden speciaal voor San Juan.
Echter zijn in Marbella de stranden als gevolg van de Covid-19 pandemie op dit moment elke avond gesloten vanaf 00.00 tot 06.00. Hierdoor is het dus niet mogelijk om kampvuren te maken op het strand en hier de nacht door te brengen.

Estepona heeft haar stranden nog niet gesloten voor de Noche de San Juan maar wel al aangekondigd dat er geen feesten georganiseerd mogen worden en kampvuren verboden zijn op het strand. De gemeente is nog aan het onderzoeken of en hoe het de stranden kan sluiten maar lijkt wel voornemens dit te gaan doen.
Manilva heeft laten weten dat er voorlopig geen plannen zijn om de stranden te gaan sluiten en laat de feestelijkheden voorlopig doorgaan.


Wilt u makkelijk en snel op de hoogte blijven van het laatste belangrijke nieuws uit Spanje wordt dan snel lid van onze nieuwe Facebook groep.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.