Bergdorp in Malaga krijgt eerste kunstmatige surf locatie van Spanje.

Het zuid Spaanse berg dorp Alhaurin de la Torre staat op het punt de vergunningen af te geven voor het eerste kunstmatige surf meer van Spanje. Het Spaanse bedrijf Wave Garden heeft het plan om bij het Lauro Golf Resort een 2 hectare groot surf paradijs te gaan maken. Het Lauro Golf Resort is gelegen op de grens van Alhaurin de la Torre en Alhaurin el Grande en telt onder meer een 27 hole golf baan, een padel club met 5 banen en een Bowl club en manege faciliteiten. Naast deze faciliteiten zou er nu dus het eerste kunstmatige surfmeer van Spanje moeten komen. Het zou het vierde surfmeer van Europa worden voor Wave Garden. Samen met het surfmeer wordt er ook een vergunning afgegeven voor de bouw van een 4 sterren hotel met minimaal 200 kamers op het resort.

Het surfmeer zou een nieuwe toevoeging worden voor het snel groeiende bedrijf. Op dit moment zijn er 6 locaties al in gebruik die gelegen zijn in: Brazilië, Zwitserland, Zuid-Korea, Australië, Engeland en Wales en zijn er 46 parken in ontwikkeling over de hele wereld. In het nieuwe park is het mogelijk voor zowel gevorderden als beginners om te genieten van de golven. Zo moet het mogelijk zijn om per uur ongeveer 1000 golven te creëren en plaats te bieden aan ongeveer 90 surfers per keer. Deze zullen onderverdeeld zijn in diverse gebieden waar ze op hun eigen niveau kunnen surfen.

Nadat het gehele planning traject door Covid-19 bijna een jaar is vertraagd is er op dit moment akkoord gegeven voor de plannen. Zo is het de bedoeling dat zowel het hotel als de surflagune binnen ongeveer 2 jaar klaar zullen zijn. Dit betekent volgens Joaquín Villanova, de burgemeester van het dorp dat Alhaurin de la Torre surfers van over de gehele wereld zal aantrekken om gebruik te komen maken van de faciliteiten. Het Lauro Golf Resort bevind zich op ongeveer 20 minuten rijden van het vliegveld van Malaga en van de kust. Tevens is het centrum van Malaga te bereiken in ongeveer 25 minuten. Lauro Golf Resort onderzoekt op dit moment ook nog de mogelijkheid om de faciliteiten verder uit te breiden met de eerste Polo club van Malaga.

Wilt u makkelijk en snel op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit Spanje wordt dan snel lid van onze Facebook groep.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.