Andalusië zet de provincie Malaga op groen.

Vanaf vandaag is de provincie Malaga waar onder meer de Costa del Sol deel van uit maakt geplaatst in de laagste alarmfase en daarmee automatisch groen gebied geworden volgens Andalusië. De provincie Malaga is de enige provincie in Andalusië die volledig groen is gekleurd in het meest zuidelijke gedeelte van Spanje. Naast Malaga is ook nog een gedeelte van Almeria en van Cadiz naar fase 1 gegaan, maar niet de gehele provincie. De rest van Andalusië is nog steeds in Alarmfase 2 of 3 waarbij er op dit moment geen enkel gebied is wat nog in de hoogste alarmfase 4 is ingedeeld.

Doordat de provincie Malaga naar fase 1 is gegaan zijn er nog minder beperkingen gekomen voor alle mensen en vooral bedrijven in de regio. Zo mogen er bijvoorbeeld in de horeca weer meer mensen aan 1 tafel zitten en is de bezettingsgraad binnen verhoogd naar 75% van het maximum toegestane aantal. Doordat er weer meer mensen aan 1 tafel mogen plaatsnemen mag je vanaf vandaag binnen weer met 8 mensen aan 1 tafel zitten en buiten weer met 10 mensen. Zo mogen discotheken hun dansvloeren buiten weer openen zolang mensen een mondkapje dragen. Muziek optredens mogen weer binnen en buiten gedaan worden zolang er minimaal 3 meter afstand gehouden wordt tussen de artiest en het publiek.

Op dit moment kruipt Malaga steeds dichter bij de grens van 100 besmettingen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen gemiddeld. Gisteren waren er nog 127.5 besmettingen per 100.000 over de laatste 14 dagen. Diverse landen waaronder België zetten gebieden in Spanje met minder dan 100 besmettingen per 100.000 inwoners op groen als veilig reisgebied. Aangezien het aantal besmettingen in de regio blijft dalen is er een goede mogelijkheid dat de Costa del Sol binnen korte termijn voor meer landen een groene zone zal worden. Ook het aantal gezette vaccinaties zullen in rol spelen in deze keuze en daarmee is Andalusië een van de voorlopers in Spanje. Sinds gisteren heeft in Andalusië meer ruim 38% van de bevolking ouder dan 16 jaar al minimaal 1 vaccinatie gehad en bijna 20% is al volledig gevaccineerd.

Wilt u makkelijk en snel op de hoogte blijven van het laatste belangrijke nieuws uit Spanje wordt dan snel lid van onze nieuwe Facebook groep.

8 reacties

 1. Dit betekend nog niet dat er vanuit Nederland zo naar gekeken wordt!
  Voor Nederland is het reisverbod er nog steeds en staat Spanje op oranje.
  Spanje heeft het zelf op groen gezet.
  Er is voor de Nederlandse reizigers nog niet veel veranderd. Nog steeds zowel heen als terug testen en bij terugkomst in quarantaine.
  Dit bericht schept verwarring!!

 2. Dit toont maar weer eens aan wat een onzin deze Corona onzin is en was!! Toevallig net nu, nu voor de zomer vakantie zet Spanje Andalucia op groen?? Net nu toevallig? Het gebied waar de meeste toeristen verzamelen in de zomer maanden?? Das wel heeeel toevallig

  1. Ik ben er net van terug en het is gewoon veilig daar, 3 weken gezeten en met de toeristen valt het wel mee, ze hopen juist dat er meer komen zo stil is het daar

 3. Als je nu terug gaat vanuit Spanje is het nog steeds een advies om in quarantaine te gaan, de wet is er dan wel door heen, maar er is nog geen datum wanneer het in gaat. En als je zo graag op vakantie wil heb je die test er voor over en anders moet je je laten vaccineren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.