Andalusië wil na het einde van de staat van alarm geen avondklok meer.

Later vandaag na de vergadering van de commissie van deskundigen zullen alle maatregelen bekend gemaakt worden door de Junta de Andalusië. Juanma Moreno heeft echter wel al aangegeven dat er vanaf het moment dat de noodtoestand afloopt geen avondklok meer zal zijn in de Zuid Spaanse regio. Op dit moment wordt er wel vanuit gegaan dat bedrijven nog beperkende maatregelen blijven houden omtrent hun openingstijden.
Zoals het er nu naar uit ziet gaan deze nog niet veranderen tot een groter gedeelte van de bevolking is gevaccineerd.

Op dit moment ziet het er volgens Moreno zodanig positief uit in de regio dat een avondklok niet meer valt te verantwoorden. Wel wilt Moreno de mogelijkheid hebben dorpen en steden af te sluiten zodra het aantal besmettingen weer hoger is als 500 per 100.000 inwoners. Ondanks het lage aantal besmettingen per 100.000 inwoners van Andalusië zijn er op dit moment nog steeds ruim 60 dorpen of steden die beperkingen hebben en waarvan de gemeente grenzen zijn afgesloten. Het grootste gedeelte van de Andalusische regio´s bevinden zich echter in het veilige niveau 2 waarin minder beperkingen gelden.
Vooral de regio rond Granada heeft op dit moment nog meer besmettingen en zit daardoor in het strengste regime met niveau 4.

Voor het maken van nieuwe beperkende maatregelen is de Junta afhankelijk van de rechterlijke macht voor het goedkeuren van eventueel nieuwe maatregelen. Door het aflopen van de noodtoestand verloopt de mogelijkheid waarmee de Junta het recht had beperkingen in te voeren zonder rechterlijke goedkeuring. Op dit moment wilt Moreno vooral vooruit kijken, maar geeft hij wel aan dat als de situatie in Andalusië slechter gaat worden dan er dan direct ingegrepen zal worden. Voor nu ziet het er echter positief uit en heeft Andalusië als geheel een besmetting cijfer van 197 per 100.000 inwoners. Er zijn provincies in Andalusië die daar nog een stuk onder zitten waardoor het er voor de komende zomer positief uit ziet.

Eén reactie

  1. Heerlijk !! Gelukkig !! Komen zo graag in Andalusië, Hopen in juni er weer te zijn voor een paar weekjes ! ❤️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.