Andalusië verwacht Covid-19 maatregelen snel verder te versoepelen.

Deze week zal er geen vergadering plaats vinden van het comité van experts. Dit om de huidige situatie iets langer aan te kijken en te beoordelen wat er gebeurd met de vierde golf van besmettingen.
Tot nu toe komt de vierde golf nog niet echt op gang waardoor er verwacht wordt dat het aantal besmettingen tijdens de paastijd niet zo hoog zijn geweest als eerder gevreesd.
Doordat het aantal besmettingen niet verder omhoog gaat denkt Moreno dat er mogelijkheden zijn de komende tijd de regels verder te versoepelen. Op dit moment daalt het aantal besmettingen weer lichtelijk. Ook het aantal mensen dat in het ziekenhuis is door Covid-19 is op dit moment op een laag percentage. Het betreft in Andalusië slechts 8.8% van het aantal patiënten in het ziekenhuis.

Het aantal personen dat volledig of deels gevaccineerd is in Andalusië loopt snel op. Er zijn ondertussen ruim 2,3 miljoen vaccins gezet waardoor 650.000 mensen in de kwetsbaarste groepen al volledig gevaccineerd zijn en nog eens ruim 1 miljoen mensen al de eerste vaccinatie hebben gehad. Afgelopen maandag kwamen er alweer 250.000 nieuwe vaccins aan in Andalusië waardoor het aantal snel verder zal oplopen. Vanaf vandaag zal er ook in Andalusië begonnen worden met het gebruik van het Janssen vaccin.

Juanma Moreno verwacht dan ook op korte termijn verdere versoepelingen bekend te kunnen maken. Hierbij gaat het onder meer aan het verder openen van de mobiliteit en het verder afschaffen van beperkende maatregelen voor bedrijven en personen. Afgelopen woensdag had Andalusië een besmetting cijfer van 255,1 personen per 100.000 over de laatste 14 dagen. Dit aantal is de laatste dagen weer verder aan het zakken waardoor er goede hoop is dat het leven in Andalusië weer een stap kan zetten in de richting van normalisering. Zeker nu het einde van de alarmfase dichter bij komt (9 mei) en de zomer er aan komt bied dit voor veel mensen de hoop op een relatief normale zomer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.