Andalusië verwacht binnen enkele weken 45 – 55 jarigen te gaan vaccineren.

De Junta de Andalusië heeft plannen bekend gemaakt om de groep 45 -55 jarigen te gaan vaccineren. Op dit moment wacht de Junta nog op de toegezegde extra vaccins van AstraZeneca. Met dit vaccin zal deze groep gevaccineerd worden. Echter is de Spaanse overheid nog bezig met het onderzoeken of het AstraZeneca vaccin gebruikt kan worden bij mensen ouder dan 55 jaar.

Op dit moment vind Spanje dat er niet genoeg data beschikbaar is om het AstraZeneca vaccin vrij te geven voor mensen ouder dan 55 jaar. Daardoor zou de groep 45 – 55-jarigen aan de beurt kunnen komen mits er geen verandering komt in de leeftijdslimiet van het vaccin. Een precieze datum is niet bekend gemaakt maar het gaat uiterlijk in april gebeuren.

Tegelijkertijd met de uitrol van het AstraZeneca vaccin gaat het vaccineren met de Pfizer en Moderna vaccins door. Pfizer en Moderna worden op dit moment gebruikt voor het afronden van de vaccinatie campagne van zorgmedewerkers, zorgafhankelijken en 80-plussers. AstraZeneca wordt op dit moment gebruikt voor leraren en politieagenten tot 55 jaar. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.