Andalusië verwacht 70% immuniteit te hebben in Juni.

Juanma Moreno de president van de Andalusische regering gaf vandaag in een persconferentie aan alles in het werk te stellen in juni 70% van de bevolking gevaccineerd te hebben. Op dit persmoment werd aangegeven dat de Junta de Andalusië verwacht in april en mei een massa vaccinatie programma te hebben lopen.

In de komende weken wordt de Europese goedkeuring verwacht van onder meer het Johnson & Johnson vaccin welke hierbij gaat bijdragen. Het Johnson & Johnson vaccin gemaakt door het Belgische bedrijf Jansen heeft als groot voordeel dat het maar 1 injectie nodig heeft. De Europese Unie heeft hier 200 miljoen vaccins afgenomen met een optie op nog eens 200 miljoen. Als de EU er 400 miljoen afneemt komen ongeveer 40 miljoen vaccins beschikbaar voor Spanje.

Een ander vaccin wat mogelijk op korte termijn kan worden toegelaten is het Novavax vaccin. De EU heeft nog geen contract gesloten met de leverancier van Novavax, maar staat wel op het punt dit contract te tekenen. Ook hier zijn mogelijk 20 miljoen vaccins mee gemoeid. Dit vaccin heeft wel 2 injecties nodig. Het vaccin word in Spanje geproduceerd door de Zendal Group in hun faciliteit in O Porriño in Pontevedra.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on google

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *