Andalusië verlengt openingstijd niet essentiele bedrijven tot 21.30.

Vanaf morgen mogen bedrijven langer open blijven als ze in een gemeente gevestigd zijn die in niveau 2 van het Covid-19 de-escalatie plan zit. Welke gemeente dit zijn is op dit moment nog niet bekend. Daar gaat de Junta de Andalusië vandaag over vergaderen. Ook gaan ze dan beoordelen wat er voor gemeente nodig is om in niveau 2 te komen.

De Junta heeft verder niet veel versoepelingen doorgevoerd om te proberen een vierde besmetting golf te voorkomen. Zeker met in het achterhoofd de paasweek van komende maand wil de Junta voorzichtig zijn. Verdere aanscherpingen van de maatregelen worden wel nog verwacht voor de paasweek om ervoor te zorgen dat het aantal besmettingen daarna niet weer zo explosief stijgt als na de kerstweek.

Verder blijft het net zoals nu noodzakelijk voor een gemeente om de grenzen te sluiten bij meer dan 500 besmettingen per 100.000 en moeten niet essentiële bedrijven dicht zodra er meer dan 1000 besmettingen zijn per 100.000. Ook is het nog niet mogelijk om te reizen onder reden tussen de verschillende provincies van Andalusië. Ook is het nog niet toegestaan om de grens van Andalusië te passeren zonder noodzakelijk reden. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.