Andalusië verlengt openingstijd horeca en winkels tot 22.30 avondklok naar 23.00

Gisteren tijdens de wekelijkse vergadering van experts van de Junta de Andalusië werd bekend gemaakt dat de openingstijd van niet essentiële bedrijven verlengd wordt naar 22.30. Dit is voor de duur van minimaal 3 weken en heeft voor nu als eind datum 9 april.
Bars, restaurant hebben daardoor weer de mogelijkheid na weken van sluiting vanaf 18.00 om hun activiteiten uit te breiden. Binnen in deze zaken mogen er echter wel nog steeds maar 4 personen samen komen per tafel.

De nieuwe regels gaan vanaf komende vrijdag in en zullen dan gelden in alle gemeente die minder dan 1000 besmettingen per 100.000 inwoners hebben. Op dit moment is er in de provincie Malaga geen enkele gemeente met meer dan 1000 besmettingen per 100.000 inwoners. Echter blijft het wel verboden om tussen de verschillende provincies te reizen zonder noodzakelijke reden. Hierdoor is het niet mogelijk van Malaga naar Cadiz of bijvoorbeeld Cordoba te gaan.

Om de langere openingstijden mogelijk te maken gaat ook de avondklok met een uur vooruit. Vanaf vrijdag wordt deze verschoven van 22.00 naar 23.00. Wel roept de Junta de Andalusië op dat we voorzichtig moeten zijn omdat het aantal besmettingen de laatste dagen niet verder gedaal is en er een kans is dat deze in de komende weken weer wat op loopt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.