Andalusië verlengt avondklok en provincie sluiting tot 19 maart.

De BOJA heeft de nieuwe maatregelen gepubliceerd die ingaan vanaf vrijdag 05-03 tot 19-03.
De grenzen van Andalusië blijven gesloten maar ook de grenzen van de 8 provincies in Andalusië blijven dicht. Het is daarom nog niet mogelijk om van Malaga naar Granada of Cadiz te reizen zonder noodzakelijke reden.

Ook blijft de avondklok zoals het nu is tot in ieder geval vrijdag 19 maart. Dat betekent nog steeds dat vanaf 22.00 tot 06.00 verwacht wordt dat mensen thuis zijn. Bovendien blijft het ook zo dat gemeente met meer dan 500 besmettingen per 100.000 inwoners de gemeentegrenzen moeten sluiten. Gemeente die meer dan 1000 besmettingen per 100.000 inwoners hebben dienen ook weer alle niet essentiële bedrijven te sluiten. Dit geld niet voor gemeente met minder dan 1500 inwoners. Deze gemeente zullen apart worden beoordeeld.

Bovendien mag er weer samen gekomen worden met meer dan vier personen. De groepsgrootte mag nu zes personen zijn die niet samen wonen. Dit geld voor helaas niet voor binnen zitten bij bars en restaurants hier blijft het aantal van vier gelden als maximum groepsgrootte. Buiten op het terras word het wel mogelijk met zes mensen samen te komen. 

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.