Andalusië stelt verdere versoepelingen voorlopig twee weken uit.

De Junta de Andalusië heeft gisteren bekend gemaakt dat verdere Covid-19 versoepelingen voor de komende 2 weken van de baan zijn. Door het relatief hoge aantal besmettingen in de regio ziet de Andalusische raad van experts het niet zitten om verdere versoepelingen door te voeren. Andalusië is op dit moment met gemiddeld 185 besmettingen per 100.000 inwoners de regio in Spanje met het hoogste aantal besmettingen. Er is 1 uitzondering op het uitstellen van versoepelingen en dat is de openingstijd van ijssalons of bedrijven die ijs verkopen. Deze mogen namelijk vanaf nu een uur langer open blijven en hoeven daarom pas om 01.00 de deuren te sluiten. Wel mogen deze bedrijven vanaf 24.00 geen alcoholische dranken meer verkopen.

Jesús Aguirre, de minister van gezondheid en families van de Junta de Andalusië gaf gisteren na de vergadering de waarschuwing dat het virus er nog steeds is en dat mensen voorzichtig moeten blijven. Om er voor te zorgen dat het aantal besmettingen niet snel stijgt heeft de stad Malaga besloten om voor het komende San Juan feest haar stranden te sluiten in de avond. De avond dat gevierd wordt dat de zomer begint wordt traditioneel gezien met vrienden en familie op het strand doorgebracht. San Juan is een groot feest waarbij veel kampvuren op het strand gemaakt worden om het begin van de zomer te vieren. Dit jaar is het in Malaga stad verboden om op het strand te komen tussen 22.00 in de avond en de volgende morgen 08.00. Er wordt in Malaga op dit moment ook onderzocht of het mogelijk is om de Feria van augustus met 1 maand te verplaatsen en te houden in september van dit jaar. Dit om er voor te zorgen dat er nog meer mensen zijn gevaccineerd en er hopelijk onder betere omstandigheden doorgegaan kan worden met de Feria.

Het aantal besmettingen in de regio neemt de laatste dagen geleidelijk af. Gisteren werden er nog maar 1267 nieuwe besmettingen gemeld terwijl dit er afgelopen donderdag nog ruim 1527 waren. Ook gaat het in Andalusië goed met het aantal mensen dat opgenomen is in het ziekenhuis. Zo heeft Andalusië een lager percentage mensen op de Intensive Care liggen dan gemiddeld in Spanje. Afgelopen maandag waren het slechts 8.39% van het totaal aantal patiënten.

Wilt u makkelijk en snel op de hoogte blijven van het laatste belangrijke nieuws uit Spanje wordt dan snel lid van onze nieuwe Facebook groep.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.