Andalusië schrapt vanaf vrijdag bijna overal haar Covid-19 beperkingen.

De Junta de Andalusië heeft gisteren bekend gemaakt dat ze haar Covid-19 beperkingen gaat opheffen in gemeenten die minder dan 50 besmettingen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Effectief betekend dit dat per aanstaande vrijdag ongeveer de helft van Andalusië geen door de Junta opgelegde beperkingen meer heeft. Komende donderdag wordt er bekend gemaakt welk van de gemeente voldoet aan de grens van 50 besmettingen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Niet alle Covid-19 maatregelen zullen echter opgeheven worden. Enkele van de Covid-19 preventie maatregelen zijn niet door de Junta opgelegd maar door de centrale overheid in Madrid. Hierdoor zal het ook vanaf vrijdag nodig blijven om een mondkapje te dragen binnen in openbare ruimtes en wanneer er buiten geen 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Vanaf vrijdag is het dus wel weer mogelijk om gebruik te maken van de lokale horeca, musea, lokale sportwedstrijden en feesten zonder beperkingen van het aantal mensen in de faciliteit. Tevens vervalt vanaf komende vrijdag de beperking voor bedrijven op het gebied van openingstijden in gemeenten met minder dan 50 besmettingen per 100.000 inwoners. Vanaf komende vrijdag is het ook weer mogelijk een normale afspraak te krijgen bij de doctor. Waar de consulten het laatste jaar voor het grootste gedeelte via de telefoon gingen is het nu ook weer mogelijk om vanaf vrijdag een persoonlijk consult te krijgen.

Op dit moment is er in heel Spanje geen autonome regio met meer dan 100 besmettingen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dit wordt volgens de Andalusische president mede veroorzaakt door de hoge vaccinatie graad. In Andalusië was afgelopen maandag 89% van de inwoners ouder dan 12 jaar volledig gevaccineerd. Hierdoor is het aantal besmettingen in de regio erg laag. Gisteren waren er slechts 311 nieuwe besmettingen en lagen er 90% minder mensen in het ziekenhuis als op het zwaarste punt van de pandemie in Februari.

Wilt u makkelijk en snel op de hoogte blijven van het laatste belangrijke nieuws uit Spanje wordt dan snel lid van onze Facebook groep.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.