Andalusië opent provincie grenzen en verlengt openingstijden horeca.

De Junta de Andalusië heeft gisteren bekend gemaakt dat het zonder beperkingen reizen binnen Andalusië weer mogelijk. Hierdoor is het weer mogelijk om van Malaga naar Cadiz of bijvoorbeeld Granada te reizen. Voor het reizen over de grenzen van Andalusië moet wel een goede reden zijn. Tevens zijn ook de openingstijden voor de horeca wat verlengt. Hierdoor is het op dit moment voor veel horeca bedrijven mogelijk om tot 23.00 open te blijven.
Of hier veel gebruik van gemaakt wordt valt te betwijfelen aangezien de avondklok wel blijft ingaan om 23.00.

Doordat de laatste week het aantal besmettingen geleidelijk weer zakt heeft de Junta besloten dat er weer een deel van de regels versoepelt kan worden. In de afgelopen dagen is het aantal besmettingen namelijk gezakt van 2476 op 16 april tot nog maar 1444 besmettingen op 27 april.

Juanma Moreno kondigde gisteren de nieuwe regels aan die in de nacht van woensdag op donderdag om 24.00 zullen ingaan. Voor nu zullen de regels gelden tot de dag dat in Spanje de noodtoestand gaat aflopen, 9 mei.
Op dit moment is nog onduidelijk wat voor regels er gaan gelden na het aflopen van de landelijke noodtoestand. Hierover zullen in de komende 1,5 week beslissingen genomen gaan worden.
Volgens de vice-president van de Junta de Andalusië, Juan Marin, zal Andalusië alles doen om het verlies van levens door de Covid-19 pandemie te beperken. Op dit moment is het echter mogelijk om de regels te versoepelen omdat de meest kwetsbare groepen al ver zijn in het vaccinatieproces. In Andalusië heeft al 68.7% van de 60 plussers minimaal 1 vaccinatie gehad.

Wilt u makkelijk en snel op de hoogte blijven van het laatste belangrijke nieuws uit Spanje wordt dan snel lid van onze nieuwe Facebook groep.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.