Andalusië in juni al dichtbij groepsimmuniteit voor Covid-19

Elias Bendodo gaf gisteren tijdens een interview aan dat Andalusië in juni waarschijnlijk nog net niet de gehoopte 70% van de bevolking heeft gevaccineerd. Volgens de huidige voorspellingen zit Andalusië er dicht tegen aan, maar is het nog afwachten hoeveel vaccins er in de komende weken aankomen. Vanaf mei zal het gehoopte aantal van 500.000 vaccinaties per week gezet worden waardoor de vaccinatie campagne versneld wordt in de komende weken. In de weken erna gaat het tempo zelfs nog verder omhoog.

Op dit moment komen er steeds grotere leveringen aan in Spanje. Zo worden er voor deze week alleen al vier miljoen vaccins verwacht in Spanje,normaal ontvangt Andalusië hier 15%. Zo gebeurd het wel op dit moment dat sommige regio´s in Spanje een hoger percentage gevaccineerden heeft dan andere. Dit heeft niet te maken met een oneerlijke verdeling van het aantal vaccins binnen Spanje, maar met de leeftijd opbouw. Er wonen in bepaalde regio´s nu eenmaal meer ouderen die aan de beurt zijn voor hun vaccinatie dan in andere.

Op dit moment heeft Andalusië al ongeveer 2 miljoen mensen 1 keer en ruim 750.000 volledig gevaccineerd. Andalusië is op dit moment de zelfstandige regio met het hoogste percentage gebruikte vaccins. Van alle ontvangen vaccins heeft Andalusië al 96.1% gebruikt waardoor het aantoont dat de regio goed voorbereid is. Op hetzelfde moment dat het aantal vaccinaties in Andalusië toeneemt neemt het aantal besmettingen geleidelijk af. De gevreesde vierde golf die zou ontstaan na Pasen is gelukkig nooit echt gekomen. Dit zal onder meer te maken hebben met het aantal gezette vaccins bij de meest kwetsbare groepen. Zo heeft de groep mensen ouder dan 80 jaar in Spanje allemaal al minsten 1 vaccinatie gehad en is ruim 80% volledig gevaccineerd. Ook de groep mensen in de leeftijd van 60 tot 80 is al een heel eind op weg met de vaccinatie cyclus. Bijna de helft van de 60 jarigen heeft al tenminste een vaccinatie gehad.

Wilt u makkelijk en snel op de hoogte blijven van het laatste belangrijke nieuws uit Spanje wordt dan snel lid van onze nieuwe Facebook groep.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.