Andalusië in 3 stappen terug naar normaal.

Over iets meer dan 1,5 dag eindigt de nood toestand in Spanje. Dat dit veranderingen met zich mee brengt was al duidelijk, maar nu is eindelijk bekend gemaakt hoe het in Andalusië vanaf zondag gaat worden. Juanma Moreno heeft samen met de diverse commissies een nieuwe route kaart naar normaliteit gemaakt. Deze zal bestaan uit 3 fases en gaat komende zondag om 00.00 in. Enkele van de huidige regels gelden helemaal niet meer en sommige worden aangepast. Zo is er geen avondklok meer, iedereen mag ook weer vrij reizen en er is geen limiet meer in het aantal mensen dat je thuis mag ontvangen. Voor het strand en het zwembad gelden ook bijna geen beperkende maatregelen meer al wordt er wel verwacht dan men 1,5 meter afstand houdt zodra men uit het water is.

Fase 1 begint komende zondag 9 mei en gaat duren tot 31 mei. Deze fase heet de stabilisatie fase en vergroot de openingstijd van de horeca. Gewone bars en restaurants mogen weer tot 24.00 open zijn en bars met muziek mogen tot 02.00 open gaan. Ook mogen er weer meer mensen plaats nemen aan 1 tafel. Voor binnen worden en dit 8 en voor buiten mogen 10 mensen plaats nemen aan 1 tafel. Voor nachtclubs en disco´s geldt een openingstijd tot 02.00 maar wel met strenge eisen. Zo mogen dansvloeren alleen open als ze buiten zijn en moet iedereen op de dansvloer een mondkapje op.

Fase 2 begint 1 Juni en loopt door tot 21 juni deze fase heet de vooruitgang fase. In deze fase wordt het aantal bezoekers dat mag komen bij evenementen verder vergroot. Denk hierbij aan concerten, stierengevechten, ferias etc. Ook is het dan vaak niet meer nodig om bij deze evenementen de 1,5 meter afstand te houden van elkaar.

Fase 3 (normaliteit fase) begint 21 Juni en betekend eigenlijk dat Andalusië terug gaat naar de situatie van voor de Covid-19 pandemie. Het zal waarschijnlijk wel nog enige tijd nodig blijven om een mondkapje te blijven gebruiken totdat iedereen is gevaccineerd. 21 Juni is de datum waarop in Andalusië verwacht wordt dat ze bijna 70% van de bevolking ouder dan 16 jaar minimaal 1 keer is gevaccineerd en 40% van de bevolking al helemaal klaar is. Het kan zijn dat er in de tussentijd nog wijzigingen aangebracht worden. Dit is afhankelijk van de verdere verloop van de pandemie en de snelheid van het vaccineren.

Wilt u makkelijk en snel op de hoogte blijven van het laatste belangrijke nieuws uit Spanje wordt dan snel lid van onze nieuwe Facebook groep.

4 reacties

  1. Het is aan België om de kaart te veranderen ! We weten allemaal dat dit niet zo vlug zal gaan , zolang iedereen geen vaccin heeft gehad zal er verzet zijn . Jammer maar ……!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.