Andalusië haalt vaccinatie doel. Costa del Sol geen hoog risico gebied meer.

Strand

De president van de Andalusische regering, Juanma Morena, heeft gisteren bekend gemaakt dat Andalusië nieuwe doelen heeft gesteld op het gebied van Covid-19 vaccinaties. Nu het eerste doel van 500.000 vaccins per week gehaald is durft Andalusië verder op te schalen in de hoop eind juni 70% van de bevolking ouder dan 16 volledig gevaccineerd te hebben. In de eerste 4 maanden van het jaar kwam het vaccinatieprogramma langzaam op gang door een gebrek aan vaccins. Nu er voldoende vaccins geleverd worden aan Andalusië kan er opgeschaald worden. Alleen deze week al worden er 600.000 vaccins geleverd aan Andalusië.

Om het mogelijk te maken zo een grote groep mensen te vaccineren opent de Junta nieuwe locaties waar het makkelijker moet zijn om grote groepen mensen te vaccineren. Het aantal vaccinatie punten van de Andalusische gezondheidsdienst SAS worden uitgebreid van 271 naar ruim 300. Voor Malaga is dat de Palacio de Ferias, in Marbella het Conference Center, in Mijas de Casa de la Cultura en in Ronda de Vicente Espinel Theater. Er worden in de provincie nog meer locaties geopend om ervoor te zorgen dat het vaccineren van de bevolking niet in de weg komt te staan van het dagelijkse zorg aanbod. Vanaf eind mei begin juni wordt er verwacht dat er wekelijks 700.000 tot 800.000 vaccins arriveren in Andalusië.

Op de dag dat Andalusië het laagste aantal nieuwe besmettingen in enkele weken tijd bekend maakte werd ook begonnen met het oproepen van 59 jarigen voor hun vaccinatie. Gisteren werden in Andalusië drie keer zoveel mensen genezen verklaard als dat er nieuwe besmettingen waren. Het aantal besmettingen per 100.000 inwoners blijft ook steeds verder dalen in de zuid Spaanse regio en is op dit moment nog maar 206 per 100.000 inwoners. De provincie Malaga waar de Costa del Sol onder hoort heeft zelfs nog een lager aantal besmettingen per 100.000 inwoners. In de provincie Malaga zijn het er namelijk nog maar 128 per 100.000. Dit zorgt ervoor dat de Costa del Sol zich ondertussen bevind in de risico groep dat bekend staat als gemiddeld Risico. Het is daardoor geen hoog of extreem hoog risico gebied meer. Dit zal in de komende weken zeker zorgen dat het toerisme makkelijk op gang kan komen omdat voor de meeste landen waarschijnlijk geen quarantaine nodig is als de Costa del Sol deze aantallen blijft houden.

Wilt u makkelijk en snel op de hoogte blijven van het laatste belangrijke nieuws uit Spanje wordt dan snel lid van onze nieuwe Facebook groep.

Eén reactie

  1. Graag blijf ik op de hoogte an het laatste nieuws, en wil ik graag weten of dat .malaga de kleur code geel heeft

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.