12.000 bedrijven en zzp-ers hebben Covid-19 pandemie tot nu niet overleefd.

Sinds de Covid-19-pandemie Spanje vorig jaar vlak voor de start van het toeristisch seizoen vol raakte heeft Andalusië 12.000 bedrijven en zelfstandigen minder.
Het eerste jaar van de Covid-19-pandemie is erg zwaar geweest voor Andalusië. De Zuid-Spaanse provincie is normaal volgens officiele cijfers voor 12% van haar inkomsten afhankelijk van toerisme. Niet officiële cijfers schatten dat dit veel hoger is. 

Afgelopen jaar kwamen er 13.4 miljoen toeristen minder naar Andalusië. 85% van de toeristen die wel kwamen waren afkomstig uit de EU. De toeristen bleven dit jaar minder lang en gaven ook minder uit als normaal. Er werd in totaal 75% tot 80% minder uitgegeven wat een totaal verlies betekent van 16 Miljard.

Door dit gemist aan inkomsten zijn er al 12.000 bedrijven en zelfstandigen die afhankelijk zijn van toerisme gestopt. Er wordt gevreesd dat als het internationaal toerisme niet snel weer kan beginnen dat dit aantal met duizenden zal oplopen. Van de bedrijven die wel nog open zijn hebben er veel schulden gemaakt in het afgelopen jaar. Om de economie te redden moet het toerisme gered worden zegt Miguel Sánchez, president van het Tourism Committee of the Confederation of Businesses in Andalusië.

Meer Spaans nieuws bekijkt u hier.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on google

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *